五、書面表達(dá)(滿分20分)
45. 從嫦娥奔月到中國(guó)神舟系列宇宙飛船成功發(fā)射,我們正一步步將夢(mèng)想變成現(xiàn)實(shí)。隨著科技的發(fā)展,未來(lái)人們的生活會(huì)發(fā)生很大變化。某英文網(wǎng)站正開(kāi)展以“未來(lái)的生活”為主題的征文活動(dòng)。請(qǐng)根據(jù)以下圖文提示寫一篇英語(yǔ)短文投稿,談?wù)勀銓?duì)未來(lái)生活的設(shè)想。70詞以上。
圖文提示:①environment, no heavy traffic ②other planets, buildings ③robots, dangerous work ④...
答案:Life in the Future
With the development of science and technology, life in the future will be quite different. The environment will be better with no heavy traffic, so the air will be fresher. People may live on other planets and there will be many modern buildings there. Robots will do dangerous work for us, such as exploring space or cleaning up nuclear waste. We will have more free time to travel and enjoy life. I believe future life will be more wonderful.
解析:根據(jù)提示,從環(huán)境、居住地點(diǎn)、機(jī)器人、空閑時(shí)間等方面展開(kāi),用一般將來(lái)時(shí),確保70詞以上,語(yǔ)句通順。