高中同步創新課堂優化方案高中英語外研版
注:當前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業精靈APP。練習冊高中同步創新課堂優化方案高中英語外研版答案主要是用來給同學們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。
Activity 1 Reading for Main Idea
What does the passage mainly talk about?
A. A new English teacher.
B. How to make a self-introduction.
C. How to face challenges at school.
D. A good beginning to the new school life.
答案:D
解析:文章圍繞Meng Hao高中第一天的經歷展開,從到校探索、遇到老師到課堂自我介紹及老師的鼓勵,整體呈現了新學校生活的良好開端,D選項符合主旨。A選項僅涉及老師,B選項局限于自我介紹,C選項“面對挑戰”并非核心,文章重點是第一天的積極體驗,所以選D。
Activity 2 Structure and Clues
Para.1: Introduction My first day at 1.________
答案:senior high
解析:結合上下文“On the first day at senior high”可知,此處應填“senior high”,指高中第一天。
Activity 2 Structure and Clues
Para. 2:
Exploring
my new school and talking with a white-haired man.
答案:Exploring
解析:根據后文“I was excited to have an exploration of it!”及語境,此處描述在新學校的探索行為,用動名詞形式“Exploring”作伴隨狀語。
Activity 2 Structure and Clues
Para. 3: I was 3.
surprised
to find my English teacher was the man I had met earlier.
答案:surprised
解析:由后文“surprised to see the same man I had met earlier”可知,此處表達“驚訝的”,填“surprised”。
Activity 2 Structure and Clues
Para. 4-6: Asked to make a self-introduction. I prepared for it and something 4.
unexpected
happened.
Para.7: My teacher gave some 5.
encouragement
after our self-introduction.
Para.8: Conclusion My first day at senior high was a good 6.
beginning
.
答案:unexpected; encouragement; beginning
解析:4. 根據語境,自我介紹過程中發生了“意外的”事情,填“unexpected”;5. 老師在自我介紹后給予“鼓勵”,填“encouragement”;6. 文章結尾總結第一天是新學校生活的“良好開端”,填“beginning”。
Activity 3 Reading for Details
1. Why did Meng Hao arrive at school early?
D
A. Because he wanted to explore it a bit.
B. Because he was told to do so by the school.
C. Because his photo was on the noticeboard.
D. Because he was very eager to get to know his new school.
答案:D
解析:原文提到“I woke up early and rushed out of the door eagerly in order to get to know my new school”,表明他早到是因為渴望了解新學校,D選項符合。A選項“explore”是到校后的行為,不是早到的原因,所以選D。
Activity 3 Reading for Details
2. What do you think of the white-haired man according to paragraph 2?
A
. Kind and easy-going.
B. Strict and honest.
C. Generous and courageous.
D. Easy-going and serious.
答案:A
解析:第二段中老人與Meng Hao交談,后文老師又以溫和的方式鼓勵學生,可推斷老人(即老師)是和藹且隨和的,A選項正確。其他選項在文中無依據。
Activity 3 Reading for Details
3. What made Meng Hao surprised in his first class?
A. His new classroom.
B. His English teacher.
C. His new classmates.
D. His new teacher's speech.
答案:B
解析:由“to find my English teacher was the man I had met earlier”可知,讓他驚訝的是英語老師就是之前遇到的白發老人,B選項正確。
Activity 3 Reading for Details
4. What does the word "this" in paragraph 7 most probably refer to?
A. Doing self-introduction.
B. Doing homework.
C. Playing with butterflies.
D. Getting along with classmates.
答案:A
解析:第七段圍繞自我介紹展開,老師在學生自我介紹后發表講話,所以“this”指代“做自我介紹”這件事,A選項正確。
Activity 4 Structural Analysis
1. The campus was still quiet when I arrived, so I decided to explore a bit. (Para. 2)
[分析] 本句為 so 連接的并列句。前一個分句中 when I arrived 為 when 引導的________從句。
[翻譯]
答案:時間狀語
翻譯:當我到達時,校園還很安靜,所以我決定稍微探索一下。
解析:“when I arrived”修飾主句動作發生的時間,是時間狀語從句。
Activity 4 Structural Analysis
2. When my English teacher stepped into the classroom, I was surprised to see the same man I had met earlier. (Para. 3)
[分析] 本句為主從復合句。when 引導________從句;主句中“to see the same man I had met earlier”為動詞不定式短語作________狀語;“I had met earlier”為________從句,修飾先行詞 the same man。
[翻譯]
答案:時間狀語;原因;定語
翻譯:當我的英語老師走進教室時,我驚訝地看到他就是我之前遇到的那個人。
解析:“When my English teacher stepped into the classroom”是時間狀語從句;“to see...”表示驚訝的原因,作原因狀語;“I had met earlier”修飾“the same man”,是定語從句。