同步練習延邊教育出版社七年級英語外研版
注:當前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業精靈APP。練習冊同步練習延邊教育出版社七年級英語外研版答案主要是用來給同學們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。
4. What must students wear on weekdays according to the school rules?
答案:The school uniform.
解析:“School Rules”第一條明確規定“Wear the school uniform.”,由此可知學生在工作日必須穿校服。
5. Why is there a tour of the school for new students on Wednesday?
答案:To learn about all the facilities.
解析:“Activities for New Students”中提到“On Wednesday, you have a tour of the school to learn about all the facilities.”,直接給出舉辦校園游覽的目的。
Wang Han's Junior High Experience
Event: Wang Han
walks
into the classroom. The teacher asks him to
introduce
himself.
Feeling: Heart
races
like a drum.
Reaction: Class
cheers
warmly. The teacher
encourages
each of the students.
Junior high isn't just
about heavier homework
.
A place to
find my voice
.
A place to
connect with
others through
hard work
and
laughter
.
Event: Shares
worries
about balancing study and hobbies.
Feeling:
voice
trembles.
Reaction: Receives an encouraging
note
as his treasure.
答案:Event: Wang Han walks into the classroom. The teacher asks him to introduce himself.
Feeling: Heart races like a drum.
Reaction: Class cheers warmly. The teacher encourages each of the students.
Junior high isn't just about heavier homework.
A place to find my voice.
A place to connect with others through hard work and laughter.
Event: Shares worries about balancing study and hobbies.
Feeling: voice trembles.
Reaction: Receives an encouraging note as his treasure.
解析:從文中“The bell rings, and I carefully walk into Classroom 7B... My heart races like a drum as I introduce myself... the class cheers warmly. Ms. Zhang encourages everyone...”“I share my worries about balancing study and hobbies... Though my voice trembles... a student hands me a note... That note becomes my treasure.”“Junior high isn’t just about heavier homework. It’s a place to find my voice and connect with others through hard work and laughter.”等內容提取關鍵信息填空。
任務二:根據材料內容選擇最佳答案。
6. How does Wang Han feel when introducing himself?
A. Upset. B. Bored. C. Angry. D. Nervous.
答案:D
解析:由“My heart races like a drum as I introduce myself”可知,心跳得像鼓點一樣,體現出王涵自我介紹時很緊張,“nervous”符合語境,其他選項“upset(沮喪的)”“bored(無聊的)”“angry(生氣的)”均未體現。
7. What does the underlined phrase “find my voice” in the last paragraph mean?
A. Sing loudly. B. Express opinions. C. Praise others. D. Hide feelings.
答案:B
解析:結合前文王涵在演講比賽中分享自己的擔憂,以及“connect with others through hard work and laughter”,可推測“find my voice”指能夠表達自己的想法和觀點,“Express opinions”符合文意,其他選項與語境不符。
8. What is the main theme of the passage?
A. Homework stress. B. Friendship challenges. C. Personal growth. D. Teacher's strictness.
答案:C
解析:文章講述王涵從自我介紹緊張到在演講比賽中勇敢分享,收獲鼓勵,發現初中生活不僅有作業,更是找到自我、與人連接的地方,體現了個人成長,“Personal growth”為主題,其他選項并非文章核心。