穩步進階課時訓練中職英語2
注:當前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業精靈APP。練習冊穩步進階課時訓練中職英語2答案主要是用來給同學們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。
Ⅰ. Read and fill.
閱讀短文,用所給詞的正確形式填空。
leave go be have meet
Tracy often starts her day at half past seven. She
has
breakfast with a toast and a bowl of cereal every morning. Then she and her siblings 2
meet
at the school gate and catch the bus at a quarter to eight. After school, they all 3
go
to the academy. This 4
is
what they like most. When they go home, Tracy does her homework. She 5
leaves
to bed at nine o'clock in the evening.
1. 2. 3. 4. 5.
答案:1.has
解析:文章時態為一般現在時,主語She是第三人稱單數,“吃早餐”用have breakfast,所以填has。
2.meet
解析:主語they是復數,“見面”用meet,填meet。
3.go
解析:主語they是復數,“去學院”用go to the academy,填go。
4.is
解析:主語this是單數,be動詞用is,填is。
5.leaves
解析:主語She是第三人稱單數,“去睡覺”用leave for bed,填leaves。
Ⅱ. Read and choose.
閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C、D四個選項中選出最佳選項。
A
I am eight years old and I am from the USA. I have a lovely family. My mother's name is Laura. She's got blond hair and she is very tender. My father's name is Peter. He is tall and slim. He is a funny person. I have two younger brothers. They are very cute. I love my family.
Ana
My name is Luke and I'm fourteen. I live in Brighton. I've got a brother, Jack, and a sister, Kim. Jack is the oldest, but I'm the tallest. My father is an engineer. My mother works in a hospital. My parents are very understanding and are always there when it is necessary. They are the best friends. We talk about everything.
Luke
( )1. ______ is from Brighton.
A. Laura
B. Luke
C. Peter
D. Ana
( )2. ______ is the oldest.
A. Ana
B. Jack
C. Kim
D. Luke
( )3. Ana's father is ______.
A. strict
B. understanding
C. funny
D. tender
( )4. Luke's mother might be ______.
A. a teacher
B. a manager
C. an artist
D. a doctor
答案:1.B
解析:根據Luke的描述“I live in Brighton.”可知Luke來自Brighton,選B。
2.B
解析:根據Luke的描述“Jack is the oldest”可知Jack是最大的,選B。
3.C
解析:根據Ana的描述“My father's name is Peter... He is a funny person.”可知Ana的爸爸很有趣,選C。
4.D
解析:根據Luke的描述“My mother works in a hospital.”可知媽媽在醫院工作,可能是醫生,選D。