2025年經綸學典5星學霸五年級英語上冊譯林版
注:當前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業精靈APP。練習冊2025年經綸學典5星學霸五年級英語上冊譯林版答案主要是用來給同學們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。
三、閱讀短文,回答下列問題。
There are three little pigs. When they grow up(長大),they leave home to build their houses. The first(第一個)little pig builds a house of hay(干草). It is easy to make. It takes him one day to build the house. The second little pig builds a house of wood(木材). It takes him three days to build the house. The third little pig builds a house of stone(石頭). It takes him three months to build the house. The stone house is strong and beautiful.
One day,a bad wolf comes. He wants to eat the pigs. He blows the hay house down(吹倒),and the first little pig runs to the second pig's house. The wolf then knocks the wooden house down(撞倒). The two little pigs run to the third pig's home. The bad wolf runs after them to the stone house. He blows and knocks. But he can't destroy the house. The three little pigs are safe.
1. Who builds a house of wood?
2. How long does it take to build a house of stone?
3. What does the wolf want to do?
4. Are the three little pigs safe at last?
答案:1. The second little pig.
解析:根據短文第一段“The second little pig builds a house of wood.”可知。
2. It takes him three months to build the house of stone.
解析:根據短文第一段“The third little pig builds a house of stone. It takes him three months to build the house.”可知。
3. He wants to eat the pigs.
解析:根據短文第二段“He wants to eat the pigs.”可知。
4. Yes, they are.
解析:根據短文第二段“The three little pigs are safe.”可知。
一、閱讀短文,根據故事發展順序,用字母A-E為圖片排序。
On Sunday,my father and I were on our way to the market. The bus was full. An old woman got on the bus. I gave my seat to her. After that,we went to the fruit shop. We bought some apples. At that time,my dog saw a cat. He ran after that cat. All the boxes fell down and the chickens in the box went out. People in the market all helped. The old woman I saw in the bus helped too. She picked up my teddy bear and gave it back to me.
答案:A E C D B
二、童話故事中常常出現“3”這個數字。閱讀短文,判斷下列句子正(T)誤(F),并回答問題。
The power of "three"
You can see the number "three" in many fairy tales. There are three bears,three little pigs,three sheep,three daughters or sons. And the queen comes to Snow White three times and kills her at the third time. Why do writers like the number "three"?
First,it helps people to remember a story. After reading Goldilocks and the three bears,one can remember:there are three bowls of soup—one is hot,one is cold and the third one is just right;and there are three beds—one is soft,one is hard and the third one is just right. And after a long time,one can remember the three bowls of soup and the three beds. If there is only a hard bed and a just-right bed,you have to remember one is hard,but not soft.
Second,it can make the good one stand out. For example,in Three little pigs,the first pig is lazy,the second pig is lazy too,but the third isn't. He has two lazy brothers,but he doesn't learn from them. Great!What a good pig!
Do you get the power of the number "three"?
( )1. The number "three" is worse than other numbers.
( )2. The underlined phrase "stand out" means "突出" in Chinese.
( )3. The passage is mainly about why the number "three" is widely used in stories.
( )4. The author thinks the number "three" helps readers remember the plot(情節)of a story.
5. Can you name another story that contains the number "three"?Give a brief summary of the story.
答案:1. F
解析:短文主要講數字“3”在童話故事中的積極作用,并未說它比其他數字差,所以該句錯誤。
2. T
解析:根據短文“Second,it can make the good one stand out. For example...the third isn't.”可知“stand out”是“突出”的意思,該句正確。
3. T
解析:短文開頭提出“Why do writers like the number 'three'?”,隨后從兩個方面解釋原因,所以主要講數字“3”在故事中被廣泛使用的原因,該句正確。
4. T
解析:根據短文“First,it helps people to remember a story.”可知作者認為數字“3”幫助讀者記住故事情節,該句正確。
5. In order to cross the Mountain of flame, Sun Wukong makes three attempts to borrow the fan.(答案不唯一,符合題目要求即可)