2025年全效核心素養(yǎng)測評高中英語必修第一冊
注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊2025年全效核心素養(yǎng)測評高中英語必修第一冊答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。
Ⅵ. 閱讀理解
If you're reading this, you were probably born in the 2000s. The oh-ohs (00后). The 21st century. That would make you young, creative, connected, global, and no doubt smart. Maybe good-looking, too. Right? But what do other people think about your generation?
Some adults worry that you're more interested in the screen in front of you than the world around you. They think of you as the "phone generation" because you use your phone so much and they wonder how you will deal with school, friends, and family. Are today's teenagers too busy texting and taking selfies (自拍) to become successful in real life—or "IRL", as you would say?
Other adults worry that today's youth are spoilt (寵壞的) and don't want to face the challenges of adult life. Many children born in the 1990s and 2000s were raised by "helicopter parents" who were always there to guide and help them with a busy schedule filled with homework and extra-curricular activities such as dancing, drawing, or sports. With partners who do everything for them, today's youth seem to prefer to live like teenagers even when they are in their 20s or 30s.
Does the "face-down generation" need a heads-up? Well, probably not. The fact is that many of today's teenagers are better educated and more creative than past generations. They also seem to be enthusiastic (熱情的) and willing to become leaders. More young people than ever volunteer to help their communities. There are also brave young people such as Malala Yousafzai, the teenager who won the 2014 Nobel Peace Prize for pushing girls' rights to go to school.
So if you're one of the oh-ohs, there's reason to be hopeful about the future. Things are looking up for the "face-down generation". Chances are that you will do GR8 (great) and LOL (laugh out loud).
( )1. Today's teenagers are thought of as the "face-down generation" because ______.
A. they are busy texting
B. they use their phones a lot
C. they deal with school and family with their phones
D. they become successful with their phones
( )2. What does "helicopter parents" mean in Paragraph 3?
A. Parents who prefer to live like teenagers.
B. Parents who often fly everywhere for their business.
C. Parents who do dancing, drawing or sports with their children.
D. Parents who always guide and help children with homework and extra-curricular activities.
( )3. What does the writer think about the "face-down generation"?
A. They are annoyed.
B. They are powerful.
C. They are spoilt.
D. They are positive.
( )4. What's the best title of this passage?
A. The "Face-down Generation"
B. The Young Generation
C. The Generation Gap
D. The Future Generation
答案:1.B
解析:根據(jù)第二段“Some adults worry that you're more interested in the screen... They think of you as the 'phone generation' because you use your phone so much”可知,被稱為“低頭一代”是因為頻繁使用手機,B選項正確。
2.D
解析:第三段提到“helicopter parents who were always there to guide and help them with... homework and extra-curricular activities”,D選項與原文描述一致,正確。
3.D
解析:第四段指出“many of today's teenagers are better educated... enthusiastic... willing to become leaders”,最后一段“there's reason to be hopeful”,可見作者認(rèn)為這一代是積極的,D選項正確。
4.A
解析:文章圍繞“face-down generation”展開,討論對這一代的看法及作者觀點,A選項作為標(biāo)題最貼切。