課課練八年級英語譯林版
注:當前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業精靈APP。練習冊課課練八年級英語譯林版答案主要是用來給同學們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。
( A )1. Why did Mian Bogao keep the swan in a cage?
A. Because he was afraid that it would fly away.
B. Because he wanted to sell it on the way.
C. Because he was showing respect for it.
D. Because he wanted to keep it clean.
答案:A
解析:根據第二段最后一句“So he kept it in a cage to make sure that it wouldn't fly away”可知,Mian Bogao把天鵝關在籠子里是為了確保它不會飛走,即害怕它飛走,故選A。
( C )2. What did Mian Bogao do after the swan flew away?
A. He ran away at once.
B. He caught another white swan.
C. He decided to tell the emperor the truth.
D. He bought another white swan.
答案:C
解析:根據第四段“Instead, he decided to tell the emperor what happened”可知,天鵝飛走后,他決定告訴皇帝真相,故選C。
( B )3. What can you learn from the story?
A. We shouldn't buy any expensive gifts.
B. The love and respect behind the gift.
C. Swan feather is a perfect gift for friends.
D. Only gifts can show our love and respect for friends.
答案:B
解析:故事中Mian雖丟失天鵝,但帶著羽毛誠實告知皇帝,并說“the feather carries the gift-giver's deep respect”,皇帝因他的誠實和羽毛背后的尊重而獎勵他,體現了禮物背后的愛與尊重,故選B。
二、微寫作
讀完單元語篇中對貝蒂和馬克斯的介紹,你對“好朋友”的概念是不是有了進一步的理解?你認為什么樣的人適合當好朋友呢?請簡單談談自己的想法,不少于5句話。
答案:A good friend should be honest. When we make mistakes, a good friend will point them out instead of hiding the truth. They should also be supportive, always encouraging us when we face difficulties and celebrating our successes. Moreover, a good friend is a good listener who can patiently listen to our worries and share our happiness. Trust is another important quality; we can tell them our secrets without worrying about being betrayed. Finally, spending time together and understanding each other deeply can make the friendship stronger and last longer.