四、完成句子
1. 小朋友們似乎永遠不會對看動畫片感到厭煩。 It seems that little kids ______ cartoons.
2. 富有幽默感有助于你結交朋友。 ______ helps you make friends.
3. 為你的朋友保守秘密是很重要的。 It is very important ______.
4. 王老師鼓勵我不要放棄嘗試。 Mr Wang ______.
5. 當你有心事的時候,你會去找誰? When you have something ______, ______?
答案:1. never get bored with watching 解析:“永遠不會感到厭煩”譯為never get bored with,“看動畫片”譯為watching cartoons,with后接動名詞。
2. Having a good sense of humour 解析:“富有幽默感”譯為having a good sense of humour,動名詞短語作主語。
3. to keep secrets for your friends 解析:It is important to do sth.(做某事很重要),“為朋友保守秘密”譯為keep secrets for your friends。
4. encourages me not to give up trying 解析:“鼓勵某人不要做某事”譯為encourage sb. not to do sth.,“放棄嘗試”譯為give up trying,主語是第三人稱單數,encourage用encourages。
5. on your mind; who will you go to 解析:“有心事”譯為have something on one's mind,“你會去找誰”譯為who will you go to。
五、閱讀理解
America is a mobile society. Friendships between Americans can be close and real, yet disappear (消失) soon. They don't feel hurt. If the same two people meet again, even years later, they pick up the friendship. This can be quite difficult for us Chinese to understand, because friendships between us develop (發展) more slowly but then may become lifelong feelings, spreading sometimes deeply into both families. There is another difficult point for us Chinese to understand. Americans treat friends warmly in their personal (私人的) everyday lives, but they don't show their politeness to them if it needs a lot of time. But in China, we are usually ______. Sometimes, we, as hosts (主人), will wait at airports (機場) even in the middle of the night to meet a friend. We may take days off from our work to act as guides to our friends. The Americans, however, cannot manage the time to do a lot with a visitor outside their everyday plans. They will probably expect (期盼) the visitors to get themselves from the airport to the hotel by bus. And they expect that the visitors will phone them from there. Once the visitors get to their homes, the welcome will be full, warm and real. For the Americans, it is often thought more friendly to invite a friend to their homes than to restaurants, except for (除了) business matters. Americans are ready to receive us foreigners at their homes, share their holidays and their home life. So accept their hospitality (好客) at home and enjoy your visit in America!
( ) 1. Which of the following statements is TRUE according to the passage?
A. Americans are always generous (大方的) with their time.
B. Americans don't feel hurt if their friendships disappear soon.
C. Chinese friendships develop more slowly but will never disappear.
D. Chinese friendships are deeper than American friendships.
( ) 2. This passage may be written for ______.
A. American students B. Chinese students
C. Chinese visitors to America D. American visitors to China
( ) 3. Which of the following can be put in the "______" in the passage?
A. strict (嚴格的) about our time B. generous with our time
C. careless about our time D. careful with our time
( ) 4. A suitable title for this passage would be "______".
A. Friendships Between Chinese B. Friendships Between Americans
C. Americans' Hospitality D. Americans' and Chinese's Ideas of Friendship
答案:1. B 解析:由第一段“Friendships between Americans... disappear soon. They don't feel hurt”可知B正確;A與第二段“they don't show their politeness... if it needs a lot of time”不符;C中“never disappear”過于絕對;D文中未比較深度,選B。
2. C 解析:由最后一句“So accept their hospitality... enjoy your visit in America”可知是寫給去美國的中國游客,選C。
3. B 解析:由第二段“we, as hosts... wait at airports... take days off... act as guides”可知中國人對時間大方,generous with our time(對時間大方)符合語境,選B。
4. D 解析:文章對比了中美兩國人對友誼的不同觀念,D項“中美友誼觀念”符合主旨,選D。