新視界單元復習九年級英語人教版
注:當前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業精靈APP。練習冊新視界單元復習九年級英語人教版答案主要是用來給同學們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。
六、完成圖表。
It's sad that English is the most popular language around the world. But now, the number of Chinese speakers is quickly increasing. According to MOE (教育部) of China, Chinese had been in use in over 180 countries by the end of 2020. Schools in over 70 countries organize Chinese classes. Also, the UN has decided that Chinese is one of the main languages to use in different places of interest around the world like museums and parks. You may wonder why Chinese language learning gets popular abroad. Well, let's first look at the famous Confucius Institutes. By the end of 2019, there had been 550 such institutes and over 1,100 related (相關的) schools around the world. There are many colorful events like paper cutting, calligraphy (書法), and kung fu in different institutes to help educate foreigners. These activities make foreigners play an active role in learning. MOE also said that technology was the key. Chinese learners around the world can connect with one another thanks to the use of 5G Internet. From textbooks to movies, we can get almost anything we need online much faster than before. And the success of China in different areas has also made more foreigners want to know about this country.
Some people think it's not enough to teach things only for adults. Some foreign parents want their children to learn Chinese, too. And the classes shouldn't just be about Chinese culture or traditions. For example, some may be interested in Chinese translation (翻譯), and some may want to learn Chinese to work and live in China. Others may want to watch Chinese movies and learn Chinese songs. Also, it's good to encourage more volunteers to help teach abroad.
* Chinese is spoken in over 180 countries.
* Schools in over 70 countries organize Chinese classes.
* The UN has made Chinese a main language to use in places of interest.
1. ______ Chinese is
Chinese Has Become a Worldwide Language
How it gets popular
2. ______: teach foreigners in many areas and by doing different events.
The Internet makes it easier and faster for Chinese learners to get in touch with each other.
The great success of China in different areas 3. ______ foreigners to know more about China.
How it'll develop in the future
Besides adults, more younger learners will learn Chinese with their parents' hope.
More different kinds of Chinese courses will be offered in order to 4. ______.
5. ______ volunteers to teach Chinese abroad will rise.
答案:1. How popular
解析:根據文章第一段"the number of Chinese speakers is quickly increasing... Chinese had been in use in over 180 countries... the UN has decided that Chinese is one of the main languages",可知漢語在全球范圍內的流行程度,故填How popular。
2. Confucius Institutes
解析:根據文章第二段"Confucius Institutes... These institutes make educators play an active role in teaching foreigners. These activities help foreigners learn Chinese",可知孔子學院通過多種方式教外國人漢語,故填Confucius Institutes。
3. makes
解析:根據文章第二段"And the success of China in different areas has also made more foreigners want to know about this country",可知中國在不同領域的成功使外國人想了解中國,"make sb want to do sth"(使某人想做某事),故填makes。
4. meet different needs
解析:根據文章第三段"some may be interested in Chinese translation... learn Chinese to work and live in China... watch Chinese movies and learn Chinese songs",可知提供不同課程是為滿足不同人的需求,故填meet different needs。
5. The number of
解析:根據文章第三段"Also, it's good to encourage volunteers to help teach abroad",可知鼓勵志愿者去國外教漢語,此處指"志愿者的數量將會上升","the number of..."(……的數量),故填The number of。