新視界單元復(fù)習(xí)九年級英語人教版
注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊新視界單元復(fù)習(xí)九年級英語人教版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。
四、閱讀選擇。
When I was a small child, my grandmother liked to put me on her lap (腿) in the evening. I comfortably fell asleep when listening to her stories of Snow White or Sleeping Beauty. As I grew older, I became more and more interested in stories.
On my 8th birthday, I got a special gift from my parents. That was several books about fairy tales (童話故事). My grandmother actually told me about those tales before. I can still remember how happy I was when I read those books. They were both familiar (熟悉的) and strange because they were in English.
At the end of Grade Three, I got the highest mark in English in my class. My teacher was surprised that I knew how to read and write words such as "prince", "princess", "witch" and "magic wand". Even now, I still read stories in English as a way to learn English. And I believe it can help others a lot to improve their English, just like it helped me. Here are my steps to learn English through stories:
▲ Choose a story;
▲ Read and learn;
▲ Practice and use what I learned.
( ) 1. Why did the writer's grandmother tell her fairy tales?
A. Because she liked these stories.
B. Because the writer could help the writer sleep.
C. Because she wanted the writer to be interested in stories.
( ) 2. Which of the following is TRUE about the writer?
A. Her highest mark in English surprised her teacher.
B. She can read English fairy tales alone at the age of 7.
C. She thought the fairy tales in the books were familiar because her grandmother told her before.
( ) 3. Why did the writer know how to read and write words like "prince"?
A. Because her parents taught her before.
B. Because she learned them from the fairy tales.
C. Because her English teacher taught the words in class.
( ) 4. If the passage continues, what will the writer possibly write?
A. Her other ways to learn English.
B. Her English mark at school now.
C. Explanation for the three steps in detail (詳細(xì)).
( ) 5. Which of the following can be the title?
A. Learning English from Stories
B. Great Ways to Learn English
C. Stories About My Grandmother
答案:1. B
解析:根據(jù)第一段“I comfortably fell asleep when listening to her stories”可知奶奶講故事是為了讓作者睡覺,B選項正確。
2. C
解析:A選項文中是“At the end of Grade Three, I got the highest mark...My teacher was surprised”,不是“highest mark in English surprised her teacher”表述不準(zhǔn)確;B選項8歲生日得到英文童話書,之前聽奶奶講過,沒說7歲能獨自讀;C選項根據(jù)第二段“They were both familiar...because her grandmother told her before”正確。
3. B
解析:根據(jù)第三段“My teacher was surprised that I knew how to read and write words such as 'prince'...Even now, I still read stories in English as a way to learn English”可知是從童話中學(xué)到的,B選項正確。
4. C
解析:前文提到“Here are my steps to learn English through stories”并列出三點,接下來可能詳細(xì)解釋這三步,C選項正確。
5. A
解析:文章主要講作者通過故事學(xué)習(xí)英語的經(jīng)歷和方法,A選項“Learning English from Stories”(從故事中學(xué)習(xí)英語)符合主旨。
五、按要求回答問題。
If we are not good at remembering English words, we can get their meanings online very soon. It helps us finish reading English articles more easily. If we are good language learners, we can always learn more in a shorter time with an online dictionary. It saves much time.
—Wang Lan, 15
My paper dictionary started learning English five years ago. I can learn new words well by understanding the notes and the example sentences in the dictionary.
—Meng Hao, 14
I don't like carrying a heavy dictionary. It's really convenient (方便的) to learn a language with the help of an online dictionary. Using an online dictionary makes me a smarter learner.
—Tian Xiao, 13
If you want to share your opinions, please e-mail us at 18900053407 youthdaily@163.com. And your opinions will be shown on tomorrow's newspaper.
1. What does Lin Tao do when meeting a new word according to the text? (Lin Tao的觀點:I like to look up new words in a paper dictionary while reading. Their explanations are so clear that I can understand them better. I don't think some online dictionaries are believable. There are many wrong usages which can make us confused (困惑的).)
2. Who shares the same opinion as Wang Lan?
3. How old was Meng Hao when he began to learn English?
4. What does Tian Xiao think of looking up words on the Internet?
5. What will you do when you meet a new word while reading? And why?
答案:1. He likes to look up new words in a paper dictionary while reading.
解析:根據(jù)Lin Tao的觀點直接得出答案。
2. Tian Xiao.
解析:Wang Lan認(rèn)為在線詞典省時方便,Tian Xiao也認(rèn)為在線詞典方便,“It's really convenient to learn a language with the help of an online dictionary”,所以兩人觀點相同。
3. 9 years old.
解析:Meng Hao現(xiàn)在14歲,“My paper dictionary started learning English five years ago”,14-5=9,所以9歲開始學(xué)英語。
4. It's really convenient.
解析:根據(jù)Tian Xiao的話“It's really convenient to learn a language with the help of an online dictionary”可知答案。
5. I will look up the new word in an online dictionary. Because it's convenient and can save time. (答案不唯一,合理即可)
解析:此題為開放性問題,結(jié)合自身情況回答,說明原因即可。